.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Πεντάχρονο παιδί ταξίδευε μέσα σε βαλίτσα από την Ελλάδα στην Ιταλία!

Βρέθηκε στην αποσκευή 35χρονου, 
μετά από ταξίδι που ενδέχεται να κράτησε και τρεις μήνες...


Πεντάχρονος Αφγανός ταξίδευε μέσα σε βαλίτσα από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία. Το παιδί εντόπισαν οι αρχές της Βενετίας μέσα σε επιβατηγό πλοίο στην αποσκευή ενός συμπατριώτη του 35χρονου Αλί Σάκερ, ο οποίος υποστήριξε-σύμφωνα με το ΑΜΠΕ- ότι ήταν φίλος της οικογένειας του 5χρονου. 
Όπως είπε, η οικογένεια τον είχε παρακαλέσει να οδηγήσει τον 5χρονο στους γονείς του, οι οποίοι ζουν στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον αστυνομικό Αντόνιο Ντε Φράνκις, που εντόπισε τον μικρό, ο 35χρονος παρέμεινε «απίστευτα απαθής» κατά τη στιγμή της σύλληψής του. «Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε», διηγήθηκε ο αστυνομικός. «Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα», πρόσθεσε. 
 Κατά τον Ντε Φράνκις, το ταξίδι του μικρού Ασίμ έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί –που ενδέχεται να ανήκει στην εθνότητα των Χαζάρα (κεντρικό Αφγανιστάν)— σε ΜΚΟ της Βενετίας. «Θέλω τον πατέρα μου», δήλωσε ο 5χρονος μέσω διερμηνέα. 
Η ιταλική δικαιοσύνη φιλοδοξεί να έλθει σε επαφή με τους γονείς του Ασίμ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια της κατάθεσης του Σάκερ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης. 

______________________
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου