.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Εμπρηστική επίθεση από φασίστες καταγγέλλει η Φαβέλα


favela-630.jpg

Κλικάρετε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το κάλεσμα σε αντιφασιστική
 κινητοποίηση-αφισοκόλληση την προσεχή Παρασκευή 
Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς από φασίστες τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου καθώς είχαν προηγηθεί καλέσματά του σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε Αθήνα και Πειραιά τον ερχόμενο μήνα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αντιφασιστικής συλλογικότητας, «οι φασίστες φαίνεται να ανησυχούν με την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται και με σπασμωδικές κινήσεις επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας».
Ωστόσο, η Φαβέλα και οι δομές που στεγάζει προτάσσουν την κοινωνική διάδραση και την αλληλεγγύη και υπογραμμίζουν ότι θα εντείνουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, οπότε καλούν στις 5 το απόγευμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση - αφισοκόλληση στο κέντρο του Πειραιά (συγκέντρωση έξω από τη Φαβέλα, Ναυάρχου Βότση 11, Μικρολίμανο).
Θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το «ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης» με αφορμή την εμπρηστική επίθεση

«Τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου ο Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς από φασίστες. Σκοπός της θρασύδειλης αυτής πράξης ήταν αφενός ο εκφοβισμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στο χώρο και αφετέρου μια γενικότερη τρομοκράτηση της γειτονιάς με στόχο να στραφεί εναντίον της Φαβέλας.
»Η στήριξη της γειτονιάς αποδείχθηκε ωστόσο έμπρακτα από το γεγονός ότι γείτονες έσβησαν άμεσα τη φωτιά και ειδοποίησαν την πυροσβεστική αλλά και τη συνέλευση του χώρου, που έσπευσε στο σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν ελάχιστες φθορές στην πόρτα και τα παραθυρόφυλλα της πρόσοψης του χώρου.
»Η Φαβέλα, ως χώρος φύσει και θέσει αντιφασιστικός, στο βραχύβιο διάστημα λειτουργίας της έχει ήδη εδραιώσει τη θέση της στην τοπική κοινωνία. Αυτό που τρομοκρατεί περισσότερο τους φασίστες είναι η επιλογή μας να λειτουργούμε ανοιχτά, σε μια μονοκατοικία του Πειραιά με ανοιχτές πόρτες, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν είτε μυστικές ομάδες είτε βρίσκονται στην ασφάλεια του 8ου ορόφου δίπλα στο αστυνομικό τμήμα.
»Το χρονικό σημείο της επίθεσης προφανώς δεν είναι τυχαίο. Το νεοσύστατο Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο, που στεγάζεται στο χώρο, έχει ήδη καλέσει σε μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε Αθήνα και Πειραιά για έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, με αποκορύφωμα την πορεία της 18ης Σεπτέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οι φασίστες φαίνεται ότι ανησυχούν με την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσει αυτή η πρωτοβουλία και με σπασμωδικές κινήσεις επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.
»Δεν θα τους περάσει. Ενάντια στη μισαλλοδοξία και τις λογικές νύχτας, η Φαβέλα και οι δομές που στεγάζει προτάσσουν την ελευθερία, την κοινωνική διάδραση και την αλληλεγγύη. Κανένας φασίστας δε θα μας φιμώσει, αντίθετα ο λόγος και η δράση μας θα οξύνεται όσο περνάει ο καιρός.
»Δίνουμε άμεση απάντηση στην πρόκληση: Παρασκευή 1/9 καλούμε σε αντιφασιστική κινητοποίηση-αφισοκόλληση στο κέντρο του Πειραιά. Συγκέντρωση στις 17:00, έξω από τη Φαβέλα.
»Δευτέρα 18/9, δε δίνουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγου στους φασίστες, στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκέντρωση στις 17:00 στο μνημείο στο Κερατσίνι, πορεία προς το Καστράκι όπου θα διεξαχθεί η συναυλία της οικογένειας Φύσσα».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου