.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Κεμαλιστές και Φετουλάχ Γκιουλέν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Του Σεϊτ Αλντογάν - Δημοσιογράφος της καθημερινής Τουρκικής εφημερίδας Εβρενσέλ


Οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Τουρκία αν και καταιγιστικές είναι συγκεχυμένες.

Αρχικά στις 9,30 περίπου το βράδυ μαθαίνουμε ότι στρατιωτικά τμήματα κάνουν την εμφάνιση τους σε κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης απαγορεύοντας την κυκλοφορία σε πολίτες
Το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα σμήνος στρατιωτικών αεροπλάνων πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την Αγκυρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολεμικό ελικόπτερο ανοίγει πυρ στοχεύοντας το κεντρικό κτίριο στο οποίο στεγάζομαι οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. 
Ταυτόχρονα άρματα μάχης κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγάλες πόλης με έντονη την παρουσία τους σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα.
Αν και η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι εντελώς ρευστή ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με μήνυμα του προσπαθεί να υποβαθμίσει τα όσα συμβαίνουν συστήνοντας ψυχραιμία στον Τουρκικό λαό: Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια αντίσταση στην νόμιμη κυβέρνηση, δηλώνει, για να συμπληρώσει ότι «κάποιοι προερχόμενοι από το στράτευμα κάνουν παράνομη πράξη».
«Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι προσπάθεια πραξικοπήματος» υπογραμμίζει στην δήλωση του και σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του ελέγχει την κατάσταση στην δήλωση του τονίζει: «Αυτοί που τόλμησαν να κάνουν αυτή την τρέλα, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ποιοι είναι και για ποιο σκοπό προχώρησαν σ’ αυτή την ενέργεια θα το μάθουμε σύντομα».
Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός συστήνει στον κόσμο να παραμείνει ήρεμος κάνοντας λόγο ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακόψει την πορεία της δημοκρατίας μας».
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξελίξει βρίσκεται μια σύμπραξη Κεμαλικών με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος είναι ορκισμένος εχθρός του Ερντογάν ενώ στο παρελθόν υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής του. Αν και διατέλεσε πρώην ιμάμης, σήμερα είναι ένας πάμπλουτος μεγαλοεπιχειρηματίες που ζει στην Αμερική απ’ όπου και βάζει σε εφαρμογή τα επιχειρηματικά και πολιτικά του σχέδια.

_____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου