.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Ελληνικό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΨήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ΕλληνικόΤο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού:
«Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, στις 16 Νοεμβρίου 2015, διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, προβληματισμούς και ερωτήματα για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού. Ζητήσαμε δε έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις.
Η διαβούλευση αυτή δεν έγινε ποτέ. Σήμερα, η αξιοποίηση της έκτασης προχωρά με ρυθμούς γοργούς, αλλά χωρίς την παραμικρή εμπλοκή και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Στις 7 Ιουνίου, υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικό Α.Ε. και της Lamda Development Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding). Το Μνημόνιο αυτό αποτελεί επικαιροποίηση, αλλά και τροποποίηση της από 14.11.2014 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.». Ουδεμία γνώση έχουμε λάβει για το έγγραφο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία και λεπτομέρειες, για τα οποία η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι ενήμερη.
Το αίτημα του Δήμου Γλυφάδας είναι σαφές: Καλούμε το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις – κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ, Ελληνικό Α.Ε. - να παρουσιάσει άμεσα και με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο της επένδυσης, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή και ξεκάθαρη σε όλους κάθε πτυχή του.
Καλούμε σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου να παρευρεθεί εκπρόσωπος της Πολιτείας και του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. για να γίνει ουσιαστική συζήτηση επί του πρακτέου. Καθοριστικός είναι ο ρόλος και η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, κυρίως για τις συνέργειες και για την εξεύρεση λύσεων και πόρων για ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, που συνδέονται με την προσπάθεια αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου. 
Ο Δήμος Γλυφάδας, με το παρόν ψήφισμα, επαναλαμβάνει με έμφαση, προς όλες τις κατευθύνσεις, συγκεκριμένες προτεραιότητες και προβληματισμούς, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο ψήφισμα της 16ης Νοεμβρίου, το οποίο και επισυνάπτουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου