.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Το σχέδιο και η απειλή ασφυξίας


 

  Αρθρογραφία   

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη *

Η συμφωνία κυβέρνησης - Ευρωπαίων εταίρων προκάλεσε ορισμένες εύλογες φουρτούνες στην κυβέρνηση, το καράβι όμως εξακολουθεί να πορεύεται με σταθερή ρότα, παρά το τρικυμιώδες πολιτικό περιβάλλον εντός και εκτός χώρας.

Οι δανειστές, όπως ομολόγησε κυνικά Ευρωπαίος αξιωματούχος με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες τεχνητής τρικυμίας ή καλύτερα ασφυξίας, όχι φυσιολογικής αλλά πιστωτικής.
Όλα γίνονται βάσει συγκεκριμένης στόχευσης και σύμφωνα με τις ίδιες παραδοχές, «η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα - χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου». 
Με άλλα λόγια, κάνουν ότι μπορούν για να στριμώξουν και να «στεγνώσουν» τη χώρα, προκειμένου να τη γονατίσουν και να επιβάλλουν τις επιταγές τους στην κυβέρνηση. 
Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις τεράστιες δυσκολίες και τον ελάχιστο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Δεν αμφιβάλλει κανείς για τα προβλήματα -και για τα ασφυκτικά δημοσιονομικά δεδομένα- που επιβάλλουν γρήγορες κινήσεις και άμεσης απόδοσης αποτελέσματα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει και επίγνωση της κατάστασης και φυσικά σχέδιο. Ωστόσο, οι εκβιασμοί και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στα οποία ποντάρουν εγχώρια και διεθνή κέντρα, θα πρέπει να γνωρίζουν οι διακινητές τους, ότι συνιστούν μια τακτική που ενδέχεται να βλάψει και τους ίδιους. Και επειδή η ζημία θα έχει κόστος για όλους, θα ήταν φρόνιμο να τα εγκαταλείψουν.
Ναι, προφανώς πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία, να υπάρξει συνέπεια στα όσα προσφάτως συμφωνήθηκαν, όμως χωρίς απειλές, ύπουλες κινήσεις και επικίνδυνες μεθοδεύσεις.

Για μια Ευρώπη των πολιτών της, με δημοκρατία και χωρίς καταστροφική λιτότητα και μνημονιακές πολιτικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου