Εικόνες ντροπής στη «Νέα Ελλάδα»: Σκουπιδαριό στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας!
Το καλοκαίρι του 2007 η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας με τα δύο φρούριά της κατετάγη στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σύμβολο. Το φετινό καλοκαίρι το όμορφο αυτό νησί του Ιονίου θα αποκτήσει μία ακόμη παγκόσμια διάκριση. Αυτή τη φορά αρνητική.
Η βασική πύλη εισόδου στην Κέρκυρα, το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια το βραβείο -εάν υπήρχε- του πιο βρώμικου χώρου μαζικής υποδοχής τουριστών εν μέσω τουριστικής περιόδου.
kerkyra_aerodromio_skoupidia1
Μετέτρεψαν το αεροδρόμιο σε χωματερή
Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Παλαιάς Πόλης Γιώργος Τσερεμής, κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, δυσφημίζοντας τον ελληνικό τουρισμό.
Το αεροδρόμιο τείνει να μετατραπεί σε χωματερή και οι ταξιδιώτες καλούνται να συνυπάρξουν με τα σκουπίδια που έχουν καταλάβει τους χώρους αναμονής και check-in.
kerkyra_aerodromio_skoupidia2
«Υπήρξε διαγωνισμός για την επιλογή νέου εργολάβου καθαριότητας μέσα στο καλοκαίρι. Και μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταβατικό διάστημα δημιουργήθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο αεροδρόμιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου» σημειώνει στο Capital.gr ο κ. Τσερεμής.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, το διάστημα Ιανουάριος –Δεκέμβριος 2013, ο αριθμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας διαμορφώθηκε στις 943.909 έναντι 839.759 το 2012 (+12,4%), ενώ βάσει των, έως τώρα δεδομένων, οι αφίξεις θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.
Ωστόσο «ακόμη και η αυτόματη πόρτα της αίθουσας αφίξεων εσωτερικού είναι προβληματική, αφού λόγω κακής ρύθμισης, ο ταξιδιώτης εάν περάσει έγκαιρα, κινδυνεύει να τραυματιστεί σοβαρά» σημειώνουν όσοι έχουν επισκεφθεί πρόσφατα το αεροδρόμιο.
kerkyra_aerodromio_skoupidia
Γιατί γέμισε σκουπίδια
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε μία στιγμή που επιχειρηματίες και έμποροι στην Κέρκυρα προσβλέπουν στον τουρισμό, ο αερολιμενάρχης -που υπάγεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας- αποφάσισε να αναθέσει σε νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας την διαχείριση των απορριμμάτων.
Την ίδια στιγμή, το σχήμα, που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων, παραμένει απλήρωτο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Και γι’ αυτό αριθμός καθαριστριών είχε προχωρήσει, πριν από μερικές ημέρες, σε επίσχεση εργασίας.
kerkyra_aerodromio_skoupidia3
Δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροδρόμιο μετατρέπεται σε χωματερή, καθώς αντίστοιχες εικόνες ντροπής είχαν επαναληφθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Τσερεμής, εάν η κατάσταση παραμείνει η ίδια τις επόμενες ημέρες, τότε οι έμποροι του νησιού, σε συνεργασία με το Δήμο, θα αναλάβουν να απομακρύνουν τα σκουπίδια.
Σημειώνεται ότι ο συντάκτης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας», αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό…
kerkyra_aerodromio_skoupidia4


_____________________