.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Απόδραση από την Ελλάδα - Διασχίζοντας τρεις χώρες με τα πόδια

Μεγάλα κύματα μεταναστών που ζούσαν για χρόνια στην Ελλάδα, έψαχναν εδώ και καιρό να βρουν νέες διαδρομές για να αποδράσουν από την χώρα της κρίσης, της ξενοφοβίας και των κέντρων μεταναστών. To VICE τους συνάντησε να προσεύχονται σε χωράφια στο Κιλκίς δίπλα στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και ακολούθησε την διαδρομή που κάνουν με τα πόδια περνώντας παράνομα τα σύνορα τριών χωρών.

       δείτε το ρεπορτάζ  σε βίντεο     


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σχετικά με τις μαρτυρίες μεταναστών ότι οι αρχές έχουν σταματήσει να ανανεώνουν κάποιες αιτήσεις ασύλου, ενώ ανανεώνουν κάποιες άλλες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε στο VICE ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι ανανεώσεις γίνονται μόνο για λίγες ημέρες, αλλά σημείωσε ότι αυτό γίνεται σε πολύ μικρό ποσοστό όταν προκύπτει ανάγκη συμπληρωματικών στοιχείων, ενώ αρνείται ότι υπάρχουν περιπτώσεις μη ανανέωσης, παρά μόνο όταν οι αιτήσεις ασύλου έχουν πια απορριφθεί.

Παρουσίαση Γιώργος Μουτάφης 
Ιαν 20 2014

VICE NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου