Πέντε μέρες μετά την εξαφάνιση της ο φίλος της ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα του υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της. Όταν του ζήτησε να χωρίσουν τον τύφλωσαν η ζήλια και το πάθος του.
Η Μόνικα Κωνσταντινίδου, 25 χρόνων, είχε χαθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Αυγούστου από το σπίτι της στη Μοναστηρίου. Το "Τούνελ" γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της είχε συναντηθεί με τον κατά πέντε χρόνια μικρότερό της φίλο και του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσουν τη σχέση τους. Ο 20χρονος που φοιτούσε στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού, την πίεζε και μάρτυρες τους είδαν να λογομαχούν.
Η Μόνικα πέρα από αεροσυνοδός εργαζόταν αυτή την περίοδο και σε μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη τη νύχτα έφυγε με μια συνάδελφο της, την άφησε στο σπίτι λέγοντας της ότι και αυτή θα επιστρέψει στο δικό της γιατί τα ξημερώματα ταξίδευε με πτήση εξωτερικού.
Ο φίλος της έμενε στην ίδια γειτονιά. Όλα δείχνουν πως της έστησε καρτέρι θανάτου. Οι συγγενείς της βρήκαν το αυτοκίνητο της κανονικά παρκαρισμένο έξω από το σπίτι τους. Η κοπέλα είχε πει στη μητέρα της να την ξυπνήσει στις έξι το πρωί για το ταξίδι που είχε. Εκείνη την ώρα έγινε αντιληπτή και η εξαφάνισή της.
Η αδερφή της Λίντα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τον φίλο και δολοφόνο της: "Η Μόνικα μας έλεγε ότι ήθελε να τον χωρίσει γιατί δεν άντεχε τη ζήλια του. Πολλές φορές έφτανε στο σημείο να την χτυπήσειΟμολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία το έγκλημα του. Την πέταξε σ' ένα δύσβατο σημείο για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είμαστε σίγουροι ότι και κάποιοι άλλοι τον βοήθησαν σ' αυτό το έγκλημα και ζητάμε να λάμψει η αλήθεια".
Τι υποστηρίζει ο δράστης
Ο νεαρός που παραδόθηκε στις Αρχές, υποστήριξε ότι ο θάνατος της φίλης του οφείλεται σε ατύχημα. Την έπεισε το μοιραίο βράδυ να τον ακολουθήσει στο σπίτι ενός εξαδέλφου του έξω από τη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να ξαναζεστάνουν τη σχέση τους. Κάποια στιγμή είδε στο κινητό της τηλέφωνο ένα μήνυμα από άλλον άνδρα και η ζήλια τον θόλωσε.
Ισχυρίζεται πως την χαστούκισε δυνατά, έχασε την ισορροπία της και πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι. Όταν διαπίστωσε πως είναι νεκρή φοβήθηκε και την μετέφερε με το αυτοκίνητο του έξω από τη Θεσσαλονίκη στον περιφερειακό δρόμο προς Κατερίνη. Εκεί, σε μια δύσβατη περιοχή εξαφάνισε το πτώμα της.
Όταν είδε ότι η οικογένεια της τον πίεζε για να μάθει την αλήθεια, έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Τουρκία. Οι συγγενείς του δήλωσαν την εξαφάνιση του στην αστυνομία. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή μαζί τους και με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου του παραδόθηκε στις Αρχές.
Η Αστυνομία κάνει γνωστό με ανακοίνωση της ότι για την υπόθεση διώκονται και οι γονείς του δράστη γιατί ενώ γνώριζαν λεπτομέρειες τις απέκρυψαν από τις αρχές, στήνοντας το σκηνικό της εξαφάνισης της.
Οι αστυνομικοί περιμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.


__________________