.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΕΔΤ: Ελεύθερη Δημόσια... Τσαπατσουλιά στημένη 100% από ιδιώτες

Ένα κακέκτυπο τηλεοπτικό κανάλι και ένα πρόχειρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα με playilist ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα καταϊδρωμένη η ελληνική κυβέρνηση, 3 εβδομάδες μετά την εντολή του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα και μοναδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα αποτελούμενο κατά βάση από ελληνική μουσική. Το τηλεοπτικό κανάλι ΕΔΤ, του οποίου η καρτέλα ήδη εμφανίστηκε στις συχνότητες της ΕΡΤ, αναμένεται να παίζει μαγνητοσκοπημένα προγράμματα. Μάλιστα, η συνταγματική επιταγή για ενημέρωση θα πληρείται από ένα scroll ειδήσεων στο κάτω μέρος της οθόνης! Το πρόγραμμα θα βγαίνει από το ιδιωτικό στούντιο TVe που εδρεύει στις πρώην εγκαταστάσεις του Mega στην Παιανία, ενώ τη διανομή του σήματος έχει αναλάβει ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου Digea σε συνεργασία με τον ΟΤΕ. Επίσης αναμένεται να ενεργοποιηθεί εκ νέου η αναμετάδοση της Nova. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία στην οποία ανατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η παραγωγή προγράμματος, ερευνάται από τον εισαγγελέα για πρόσφατο σκάνδαλο με μεικτή παραγωγή στην ΕΡΤ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρότι η κυβέρνηση, με χρήση αυστηρών αστυνομικών δυνάμεων, έχει υπό τον έλεγχό της τους πομπούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και μερικών περιοχών της επαρχίας, μεγάλα κομμάτια της περιφέρειας (Κρήτη, Θεσσαλία, Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία) εξακολουθούν να λαμβάνουν κανονικά το πρόγραμμα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, αφού η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει, ούτε διαθέτει το τεχνικό προσωπικό να χειριστεί τους αναμεταδότες. Έτσι, ιδίως για τις περιοχές που δεν λαμβάνουν ψηφιακό σήμα (το οποίο σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα χειρίζεται η Digea), όσο και για το ραδιόφωνο, η αναμετάδοση στην επαρχία αναμένεται να αργήσει.

Οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ αντέδρασαν έντονα στο «ψεύτικο αντίγραφο» όπως χαρακτήρισαν τον νέο σταθμό. Επίσης, έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα σε σχέση με τη νομιμότητα του εγχειρήματος της κυβέρνηση. Καταρχήν είναι γνωστό ότι ο νέος τίτλος δεν έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ και δεν έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση. 
Πως οι δύο φορείς DIGEA και ΟΤΕ εκπέμπουν σταθμό χωρίς αδειοδότηση; Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως ποιος πληρώνει τους εργαζόμενους, σκηνοθέτες και τεχνικούς της νέας δημόσιας τηλεόρασης, με ποιες συμβάσεις και «ποια είναι τα ανταλλάγματα που παίρνουν». Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αναρτήσει προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας και δεν έχει ανακοινώσει προσλήψεις-συμβάσεις, όπως οφείλει.

"Για την κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ." σχολίασε το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ.
______________________
*από το: http://www.radiofono.gr/node/3735#sthash.22saUp79.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου