.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

"Πρόστιμο" σε Αφίσα της ΚΟΕ που αναγραφόταν το σύνθημα «ο λαός στις πλατείες απαιτεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


 Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ΚΟΕ «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος»
Πρόστιμο 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η πολιτική ένωση «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» συνιστώσα του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» επειδή είχε αναρτήσει σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις μία μεγάλου μεγέθους αφίσα, η οποία απεικόνιζε αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος!!!!!!!


Μάλιστα με την ίδια απόφαση (υπ΄ αριθμ. 117/2012) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διατάχθηκε η καταστροφή της επίμαχης φωτογραφίας από το αρχείο της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας και η απαγόρευση της αναδημοσίευσης σε άλλες αφίσες της οργάνωσης.
Στην πολιτική αυτή έγχρωμη αφίσα αναγραφόταν το σύνθημα «ο λαός στις πλατείες απαιτεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και υπήρχε η φωτογραφία των τριών προσφευγόντων (δύο Έλληνες και ένας Ισπανός) χωρίς επικάλυψη των προσώπων τους να χτυπάνε καπάκια από κατσαρόλες στην εκδήλωση της 25ης Μαΐου 2011.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση τους και χωρίς να ενημερωθούν. Μάλιστα, οι δύο εκ των τριών, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης, υποστήριξαν ότι με την παρουσία τους στην εν λόγω αφίσα, δημιουργήθηκε στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, η πεποίθηση ότι είναι μέλη ή πολιτικά προσκείμενοι στην ΚΟΕ, κάτι, που ήταν ανακριβές.
Από την πλευρά της, η ΚΟΕ διευκρίνισε με έγγραφο της στην Αρχή ότι η επίμαχη φωτογραφία βρέθηκε από μέλος της στο διαδίκτυο και προέβαλε ως επιχείρημα ότι τέτοιου είδους απεικονίσεις εμφανίζονται σε πλήθος αφισών και άλλου εντύπου υλικού χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζόμενων με τη δημοσίευση.
Ωστόσο, η Αρχή δέχθηκε ότι «η δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει στον μέσο πολίτη, την πεπλανημένη εντύπωση ότι οι εικονιζόμενοι ανήκουν πολιτικά στο χώρο της ΚΟΕ. Συνεπώς, η επεξεργασία αυτή πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις».
_____________________
Πηγή: newsbomb.gr
*από Pressing News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου