.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ


Αττική Συνεργασία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/06/2012 - εφημ. Η ΑΥΓΗ

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Υδραγωγείο Μόρνου - Υλίκης και των συνοδών έργων του Υδροδοτικού συστήματος των Αθηνών" με κύριο του έργου την ΕΥΔΑΠ, καταψήφισε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής η περιφερειακή παράταξη "Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο", καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των λεκανών απορροής στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής, ενώ δεν έχει εκπονηθεί στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το ΥΠΕΚΑ σύμφωνα με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας" κάλεσαν ακόμη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και του βασικού συστατικού της ζωής, του νερού.
"Είναι κατανοητή η αναγκαιότητα υδροδότησης της Αττικής, της μισής Ελλάδας. Όμως αυτό το αναγκαίο δεν μπορεί να μας οδηγεί στο να κλείνουμε τα μάτια σε βασικές επιστημονικές και πολιτικές αρχές και αντιλήψεις" τόνισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας".
"Στο όνομα της ανάπτυξης και του κοινωνικού οφέλους δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από το τραπέζι σοβαρές μακροχρόνιες περιβαλλοντικές παραβιάσεις , πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να τις εξαγοράζουμε με την λογική 'των τριάντα αργυρίων'. Αν για ένα τέτοιο έργο που διαπερνά τέσσερις τουλάχιστον Νομαρχιακές Ενότητες και δύο Περιφέρειες, που επηρεάζουν υπόγειους υδροφορείς, εδάφη, χρήσεις γης, αναπτυξιακό- οικονομικό προφίλ, κοινωνικό γίγνεσθαι των περιοχών που εκτελείται και λειτουργεί, δεν υλοποιούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν πραγματοποιούμε στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε για ποια έργα θα το κάνουμε;" σημείωσαν.


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=697477

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου