.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Paris Match: Ο άνθρωπος που κάνει την Ευρώπη να φοβάται


Δεν είναι λίγα πια τα ξένα μέσα που παίρνουν συνεντεύξεις από τον Αλέξη Τσίπρα και κάνουν αναλύσεις για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ... στις προηγούμενες εκλογές και τους «κινδύνους» που εγκυμονεί το ποσοστό και η δυναμική του.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Paris Match», μετά την εκτενή αναφορά που κάνει στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», η ατμόσφαιρα στο καλαίσθητο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν ηλεκτρισμένη. Το πρόσωπο των ημερών είναι ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίζεται χωρίς γραβάτα και με το γέλιο του νικητή στα χείλια του, όπως περιγράφει ο απεσταλμένος του έγκυρου γαλλικού πολιτικού περιοδικού. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει το περιοδικό δεν θα υποστήριζε καμιά κυβέρνηση που θα διατηρούσε τα μέτρα λιτότητας. 
Στην ερώτηση πώς εξηγεί ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης τους συτήματος, μιας κρίσης του μοντέλου του συστήματος της αγοράς. Της οποίας το μέγεθος δεν έχει υπάρξει ξανά στην παγκόσμια ιστορία». «Δεν το έχουμε ξαναζήσει από το 1929» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι οι επιλογές των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν διαφορετικές αφού ο Ρούζβελτ στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη με την ενίσχυση της εργασίας μέσω του Νιού Ντιλ, ενώ στην Ευρώπη αναδείχθηκε ο Ναζισμός. (…) 
Στην ερώτηση ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μόνη αντιπολίτευση και αν η βοήθεια στην Ελλάδα είναι ένα δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ο επικεφαλής τους ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η χώρα μας είναι το πειραματόζωο που του έχει επιβληθεί μια καταστροφική θεραπεία. Εάν αυτή η θεραπεία περπατήσει για τους Έλληνες τότε θα εξάγουν τη συνταγή και στα άλλα ευρωπαϊκά έθνη. Εάν αποτύχει θα είναι επίσης πολύ κακό για τους Έλληνες. 
Ο απεσταλμένος του «Paris Match» τον ρώτησε αν φοβάται άνοδο της ακροδεξιάς στις επόμενες εκλογές. «Το αποτέλεσμα των νεοναζί μας εξέπληξε, αλλά δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια έκφραση δυσφορίας της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας . «Ήταν μια αντιπολιτική ψήφος. Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν πραγματικά καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τα λαϊκίστικα συνθήματα.

________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου