.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας ζουν 2,4 εκατομμύρια Ελληνες πάμφτωχοι το 2015...

2,4 εκατομμύρια Ελληνες πάμφτωχοι το 2015...
Σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ που στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις. Βάσει αυτών των στοιχείων, το 2015 στην Ελλάδα ζούσαν σε κατάσταση ένδειας περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι και συνολικά στην ΕΕ, 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

http://www.amna.gr/articleview.php?id=111419

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Το μοναδικό φταίξιμο της Ruby Bridges – αυτό το όνομα της νεαρής – ήταν το μαύρο χρώμα του δέρματος της.

Φλώρα Ορφανουδάκη
 Ioannis Skarlatos.

Ioannis Skarlatos


Την πρώτη ημέρα του σχολείου, η μικρή μαθήτρια δεν συνοδεύτηκε από τους γονείς της, παρά μόνο από τέσσερις οπλισμένους αστυνομικούς. Την διαδρομή από το σπίτι της έως το σχολείο την έκανε ανάμεσα σε πλήθος που ήταν παρατεταγμένο στις δυο πλευρές του δρόμου, ανάμεσα στα ουρλιαχτά τους και σε αντικείμενα που της πετούσαν για να την χτυπήσουν. Όταν μπήκε στην αίθουσα της τάξης της, αντιλήφθηκε ότι ήταν η μοναδική μαθήτρια παρούσα : όλοι οι άλλοι μαθητές είχαν αποτραβηχτεί από τους γονείς τους. Και όχι μόνο. Και οι δάσκαλοι αρνήθηκαν να κάνουν το μάθημα τους : όλοι εκτός μιας, που για ένα έτος ήταν η μοναδική της δασκάλα. Για όλο έτος η μικρή μαθήτρια έπαιρνε μαζί της το φαγητό από το σπίτι της για να αποφύγει απόπειρες δηλητηρίασης. Και η οικογένεια της υπέστη εκβιασμούς : ο πατέρας της έχασε την εργασία του, στην μητέρα της απαγορεύτηκε να πραγματοποιεί τα ψώνια της στο γειτονικό μπακάλικο, οι παππούδες της εκδιώχθηκαν από τους αγρούς που καλλιεργούσαν, όπου κατείχαν μονάχα το μισό της παραγωγής τους.

Το μοναδικό φταίξιμο της Ruby Bridges – αυτό το όνομα της νεαρής – ήταν το μαύρο χρώμα του δέρματος της. Ήταν η πρώτη έγχρωμη μαθήτρια που μπήκε σε ένα σχολείο που έως εκείνη την στιγμή ήταν προνόμιο των λευκών. Ήταν το 1960, Νέα Ορλεάνη.

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Γεώργιος Κασιμάτης Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου: Καθεστώς δανεισμού – 3ο Μνημόνιο Νέο υπερ-ταμείο υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου – Δευτέρα 4 Απριλίου


Καθεστώς δανεισμού – 3ο Μνημόνιο
Νέο υπερ-ταμείο υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας
Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στις 13:00, στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδος, η Νομική Επιτροπή Υπεράσπισης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας (ΑΝΤΙ-ΤΑΙΠΕΔ) και τα Κινήματα κατά της πώλησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του ΟΛΠ, των 14 αεροδρομίων, του Αστέρα Βουλιαγμένης κ.ά., ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό αγώνα και δίνουμε Συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε διεξοδικά τον Ελληνικό λαό για την τελική υποθήκευση του συνόλου της χώρας που επισφραγίζεται με το τρίτο μνημόνιο.
Το καλοκαίρι που πέρασε υπογράφτηκε η πλέον επαχθής δανειακή σύμβαση (Γ’ Δανειακή Σύμβαση), η οποία χειροτέρεψε τη θέση του λαού και της χώρας μας, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη θέση των δανειστών.
Μεταξύ των απεχθέστατων, για τη ζωή των Ελλήνων, προβλεπομένων σ’ αυτήν τη Δανειακή Σύμβαση είναι και η μετατροπή του γνωστού πια σε όλους μας ΤΑΙΠΕΔ σε νέο υπερ-ταμείο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού. Μιας περιουσίας της οποίας είμαστε χρήστες και διαχειριστές και οφείλουμε να αξιοποιούμε και να παραδίδουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία αρχικά να ενημερώσουμε αναλυτικά τον ελληνικό λαό και να τον καλέσουμε σε εγρήγορση, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια περιουσία, ως ελάχιστη υποχρέωση σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, αλλά και ως αδιαπραγμάτευτο χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, στις οποίες επ’ ουδενί δεν μας επιτρέπεται να παραδώσουμε μια χώρα «κουφάρι».
____________