.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Νέα δωράκια της κυβέρνησης Τσίπρα στους εργολάβους των Εθνικών Οδών- 46.500.000 ευρώ ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" καταβάλει το Υπουργείο στην Ολυμπία Οδό!

Νέα δωράκια της κυβέρνησης Τσίπρα στους εργολάβους των Εθνικών Οδών- 46.500.000 ευρώ ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" καταβάλει το Υπουργείο στην Ολυμπία Οδό!... // 
(Τους συνταξιούχους και όλα τα λαϊκά νοικοκυριά τα βάζει διαρκώς στο σφαγείο... Στους εθνικούς εργολάβους που παρασιτούν σε βάρος της χώρας έχει και δίνει εκατομμύρια ευρώ με τη σέσουλα!...και μάλιστα ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" (από τους εργολάβων !!!). Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα! Μακράν η αθλιότερη όλων των εποχών... Μακράν, όπως καθημερινά αποδεικνύεται σε όλους τους τομείς...  
       Δ.Τζ.)

Εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις στις κοινοπραξίες παραχώρησης θα χρειαστεί να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο, επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων.
Με βάση τη νέα αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης, το Δημόσιο επιβαρύνεται λόγω των καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις, μεταφορά δημοσίων δικτύων, αρχαιολογικά, αλλά και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, είτε δεν παραδίδονται εγκαίρως τμήματα των οδικών αξόνων ώστε να λειτουργήσουν και οι αντίστοιχοι σταθμοί διοδίων, είτε δεν αδειοδοτούνται οι προβλεπόμενοι σταθμοί διοδίων σε τμήματα που λειτουργούν.
Ετσι, για παράδειγμα, το υπουργείο Υποδομών συμφώνησε να καταβάλλει στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ολυμπία Οδό θα καταβάλει 46.500.000 ευρώ ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" εξαιτίας της μη λειτουργίας των σταθμών διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης. Η κοινοπραξία ζητούσε, , πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση και συγκεκριμένα 62.096.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών.
Υπενθυμίζεται ότι επίκειται η τοποθέτηση νέων «μετωπικών» σταθμών διοδίων κατά μήκος της Πατρών - Κορίνθου καθώς και «πλευρικών» σταθμών σε Αραχωβίτικα, Διακοπτό (προς Καλάβρυτα), Ακράτα, Δερβένι, Κιάτο και Ζευγολατιό.

Στην Εθνική οδό Ελευσίνας – Πάτρας, σύμφωνα με τη σύμβαση, η Ολυμπία Οδός έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού σε αμφίπλευρα, δηλαδή να εισπράττει διόδια και στις δύο κατευθύνσεις. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στο Ζευγολατιό, τα Νικολέικα και το Ρίο, καθώς και πλευρικών σταθμών στα Αραχωβίτικα, τα Καλάβρυτα, την Ακράτα, το Δερβένι, το Κιάτο και το Ζευγολατιό.
Αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων θα εφαρμοστεί στην "Ολυμπία" οδό μετά τον Μάρτιο του 2017, όποτε και προβλέπεται να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Κορίνθου.