.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στον αέρα η προεδρική εκλογή - μήνυση κατέθεσε ο πρωθυπουργός για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

 

Στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων ,με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής , τα αντίγραφα των σοκαριστικών καταγγελιών των ΑΝΕΛ. Μήνυση κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου. Στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων ,με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής , τα αντίγραφα των σοκαριστικών καταγγελιών των ΑΝΕΛ για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαικάλη προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νέα συνεδρίαση της επιτροπής το Σάββατο. 

Μήνυση κατα παντός υπευθύνου από τον Σαμαρά για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης.
Ως παράνομο προϊόν απέστειλε νωρίτερα στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Πάντως, ερωτηματικά προκύπτουν από την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής η οποία επί μέρες κατείχε το οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει την απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή, ωστόσο, δεν εξέδωσε εντολή για να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για το δράστη. 
Στέλεχος ελληνικών τραπεζών αλλά και της Ντόιτσε Μπανκ , πολιτικός σύμβουλος Σαμαρά , Παπανδρέου αλλά και των ΑΝΕΛ ο «μεσάζων» τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Πάνος Καμμένος σημειώνοντας ότι αποκαλύπτονται και άλλες περιπτώσεις απόπειρας χρηματισμού.
Ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου καλείται εντός της ημέρας ο φερόμενος ως ύποπτος για την απόπειρα χρηματισμού. Στα χέρια της εισαγγελίας εφετών το αποκαλυπτικό οπτικό και ακουστικό υλικό.
Τις φήμες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα για προσπάθεια δωροδοκίας της στη διαδικασία εκλογής Προέδρου διέψευσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά.
Στις πολιτικές παρεμβάσεις ,για άθλια ιστορία και κακοπαιγμένο θέατρο με στόχο τις πρόωρες εκλογές έσπευσε να κάνει λόγο η Σοφία Βούλτεψη, επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας προσπάθησε να προκαταβάλει ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δηλώνοντας ότι δεν τεκμηριώνεται οτιδήποτε. Εξαπέλυσε επιθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατηγορώντας τους για προβοκάτσια. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει παράλληλα ότι οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου , σημειώνοντας ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Η χώρα πρέπει να βγεί από το βούρκο επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ,υπενθυμίζοντας την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι έχει "μαξιλαράκια" στην Προεδρική εκλογή .
Άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τη δικαιοσύνη ζητά το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η προστασία της δημοκρατικής ομαλότητας και διαφάνειας. Ανάλογα αιτήματα από ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.
Για αποκρουστικό παρασκήνιο παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών κάνει λόγο το ΚΚΕ. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
Με κοινή τους ανακοίνωση οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης ζητούν να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας οι βουλευτές που άλλαξαν τη στάση τους μεταξύ της ψήφισης του προϋπολογισμού και της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο. Οι δύο βουλευτές αιτιολογούν το αίτημά τους, λέγοντας ότι η απόπειρα χρηματισμού δημιουργεί βαριά σκιά για εκείνους που μετέβαλαν τη στάση τους μεταξύ των συγκεκριμένων ψηφοφοριών. 

«Οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας για την Ελλάδα» δήλωσε ερωτώμενος σχετικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια. 

 - από το: