.........* διαδρομές στις Ελληνικές πόλεις * με ειδήσεις, ρεπορτάζ & σχόλια * ...με φόντο τους Ελληνικούς δρόμους... μιας άλλης εποχής που κατέστρεψαν οι εργολάβοι με την συμβολή των συντηρητικών κυβερνήσεων...στο όνομα της "ανάπτυξης" (βλέπε υπέρ-κέρδη);"

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του προς όφελος του λαού και του τόπου


Οξύτατη κριτική στην Αγκελα Μέρκελ για τη χθεσινή δήλωσή της ότι η τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα, καλώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο να δηλώσει «ποιο άρθρο των Ευρωπαϊκών Συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια λιτότητας».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εκτόξευση προεκλογικής κορώνας της κυρίας Μέρκελ» και διερωτώμενος «που ακούστηκε ότι η εξόντωση ενός λαού και η διάλυση μιας χώρας είναι όρος για τη συμμετοχή της στο ευρώ;», σημείωσε ότι αναφέρεται σε ένα «σάπιο δόλωμα της κινδυνολογίας» που όμως δεν πείθει κανέναν, γιατί, όπως είπε κανείς, δεν εκβιάζεται από την προεκλογική συστράτευση των δανειστών με τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα. Με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. 
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε και την τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που διατύπωσε την αμφιβολία του για την ορθότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να υπερασπιστεί την ορθότητα της πολιτικής του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του προς όφελος του λαού και του τόπου:
Για την επανεκκίνηση της Ελλάδας. 
Για την αναζωογόνηση της κοινωνίας. 
Για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας. 
Για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας. 
Για τον τερματισμό της φαυλότητας. 
Του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Της διαφθοράς και της διαπλοκής. 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι, μόνον εγγύηση συμμετοχής στην Ευρωζώνη δεν είναι η μονομερής αφωνία, μια στάση που τήρησαν, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Και δεν είναι μονομερής ενέργεια η ακύρωση του Μνημονίου γιατί όπως είπε όποιος το ισχυρίζεται, απλώς υπενθυμίζει τη δική του υποταγή στους δανειστές και πρόσθεσε:
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας να καταργεί εσωτερικούς νόμους ενός κυρίαρχου κράτους. Είναι ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο. Που δεν θα το ακυρώσουμε μονομερώς. Δεν θα ακυρώσουμε τη Δημοκρατία για να διασώσουμε το Μνημόνιο, όπως μας ζητούν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι δανειστές. Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο για να σώσουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα». Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι «ένα θέμα πράγματι είναι η τήρηση των δεσμεύσεων για δημοσιονομική εξυγίανση και σταθερότητα» λέγοντας ότι πρόκειται για θεσμική υποχρέωση και κυρίως εθνική ανάγκη που είναι σεβαστή και διαφορετικό πράγμα η τήρηση του Μνημονίου 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ και στον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας στη Β. Ελλάδα Παναγιώτη Ψωμιάδη λέγοντας ότι φεύγει η ΝΔ από την εξουσία. Και θα φύγει από τη Βουλή και το «αδελφό κεντροδεξιό κόμμα» της ΝΔ - η Χρυσή Αυγή. Αυτά τα θερμά λόγια, πρόσθεσε, «επιφύλαξε για μια συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου που παριστάνει το πολιτικό κόμμα ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο αδελφοποιητός του κ. Σαμαρά. Να χαίρεται ο ένας τον άλλον. Και όλοι μας να θυμόμαστε: δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».


______________________________________________________________